Επικαιρότητα

Ξέχνα το καλαμάκι, ήρθε το staramaki από το Κιλκίς!

Από το 2012 θα πρέπει να ξεχάσουμε το πλαστικό καλαμάκι, σύμφωνα με την απόφαση που ψηφίστηκε ομόφωνα στην Ευρώπη και όποια χώρα την παραβιάζει θα τιμωρείται με βαριά πρόστιμα.

Κάθε χρόνο η χρήση των πλαστικών καλαμακίων είναι πολύ μεγάλη στην Ελλάδα και μάλιστα ξεπερνάμε τα 75 καλαμάκια, ανά άτομο.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν τεράστιες ευκαιρίες στον επιχειρηματικό τομέα αφού καλούνται να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί.

Μια εθελοντική ομάδα από το Κιλκίς, η Omnes κατάφερε να δημιουργήσει καλαμάκι από σκληρό στάρι που βρίσκεται σε αφθονία στο νομό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Omnes, Στέφανο Καμπέρη, στο τέλος του 2018 έγινε η πειραματική σπορά με τέσσερις καλλιέργειες σε 10 στρέμματα (σσ: στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς καλλιεργείται σιτάρι σε περίπου 15.000 στρέμματα).

Η συγκομιδή αναμένεται να γίνει περί τον Μάιο-Ιούνιο και η τελική μεταποίηση του προϊόντος θα γίνει σε συνεργαζόμενη μονάδα.
«Είμαστε στη φάση που πραγματοποιούμε χημικές αναλύσεις και εξετάζουμε τεχνικές που εφαρμόζονται διεθνώς, ώστε το Staramaki να πληροί τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές», αναφέρει ο ίδιος.

πηγη: pagenews.gr

Διαβάστε περισσότερα Αφήστε το σχόλιο σας: